Vezi noul BMW M2 in actiune pe YouTube cu video 360°

0
184

Acum cateva zile divizia BMW Motorsport a lansat pe YouTube acest filmulet in care ai posibilitatea sa te simti efectiv in masina, cu ajutorul unei camere 360°.
Vei observa ca daca vizualizezi clipul cu unul dintre browser-ele Chrome, Opera sau Firefox in partea din stanga sus iti apar niste sageti. Ei bine, folosind aceste sageti sau tragand cu mouse-ul peste clip poti roti camera in orice moment al filmuletului in absolut orice unghi vrei. Cam tare, nu?

Ti-e mai mare dragul sa vezi cum evolueaza tehnologia, in tandem: automobilismul este in directa legatura cu multimedia si promovarea online iar noua era digitala a contat enorm in evolutia acestui domeniu si a multor altora.

Practic asistam la un nou pas maret din evolutia erei digitale care va schimba radical efectul acestor clipuri, mai ales cand tehnologia va ajunge suficient de accesibila. Si cum lumea in care traim nu este “plata”, de ce ar fi clipurile?

camere-video-360

Momentan YouTube recomanda realizarea acestor filmari cu una dintre camerele:

aproximativ 350$ cu 14MP, Full HD si limita de 25 minute – mai degraba pentru indoor

350$, 16MP, HD, shockproof, freezeproof, waterproof, dustproof

360-camera-kodak

 

500$, 4K, filmari de maxim 30 minute, poate folosi soclul de bec360_cam_giroptic

sub 500$, 2K, de asemenea potrivita pentru indoor

360-camera-allie

Exista si alternative mai DIY, folosind diverse rig-uri pentru camere si un soft special, precum solutia Kolor Autopano in combinatie cu rig-uri 360 pentru camerele GoPro dar aici discutam de minim 700 EUR + pretul celor 6 GoPro-uri.
In cele mai multe cazuri treaba se intampla destul de automat, fiind necesar doar sa urci filmarile in softul dedicat.

Milky Way from an Norikura Observatory in Mt. Marishiten-dake, Japan – Spherical Image – RICOH THETA


Eu as vedea solutia asta ca una obligatorie pentru sistemele de securitate sau filmarile on-board, unde anchetele pentru cazuri speciale ar fi mult mai usor de concluzionat, mai ales ca unele dintre camerele de mai sus inregistreaza chiar 720°. Imagineaza-ti un accident unde ai putea sa intorci camera ca sa se vada exact cine l-a cauzat sau unde s-a gresit, in amanunt. Iar pentru supraveghere avem acum o camera PTZ potrivita unui end-user. Exemple sunt suficiente, iar in astfel de situatii costurile nu ar mai trebui sa reprezinte o problema avand in vedere informatiile care pot fi aflate ulterior sau in timp real.

Revenind la hobby-uri si sport, aceasta tehnologie ne va aduce acasa o experienta cu totul noua iar asta va ajuta pe termen mediu la o evolutie mai accelerata. Iar fanii selfie-urilor vor avea acum ocazia sa pozeze totusi si ce este in jurul lor.

selfie-for-men

Clipurile video capata un nou sens cu o camera 360, iar necesitatea unei perfectiuni pentru a realiza unul 360 va deschide in sine un nou domeniu. Iar noi ne bucuram ca facem parte din masa care va creste cererea in acest segment.

 

Ti-a placut acest articol? Primeste-le pe urmatoarele pe e-mail

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ