1970 era anul in care BMW incepea sa deseneze primul model de Seria 3, inconfundabilul “rechin” cu a sa privire incruntata care urma sa iasa din fabrica 4 ani mai tarziu, sub numele de cod e21.

bmw-e21-gtr-05

Modelul urma sa fie modificat sa indeplineasca normele de Grupa 5, cu un motor de 300cp de Formula 2, iar tuneri faimosi precum Alpina sau Hartge incepeau sa-si arate muschii folosindu-se de aceasta platforma.

bmw-e21-gtr-02

Inevitabil modelul a castigat multi fani de-a lungul anilor, iar adevaratii pasionati nu au cum sa nu aprecieze acest model, indiferent de cat de noua este masina pe care o conduc.

bmw-e21-gtr-00

Din pacate insa, prea putini posesori de BMW apreciaza cu adevarat marca pentru ce inseamna ca inovatie, istorie sau performante, in timp ce imaginea este patata de cei care intentioneaza doar sa iasa in evidenta, ca s-o zic intr-un mod mai elegant.

bmw-e21-gtr-08

Partea buna este ca mai apare cate un nebun care aminteste lumii ce inseamna pasiunea pentru aceasta marca si asa renaste o vechitura pe care probabil ca unii nu ar da doi lei: un BMW e21 nascut in 1981, complet restaurat si pregatit pentru circuit.

bmw-e21-gtr-01Masina a primit tot ce ii trebuie pentru a oferi senzatii old-school pe circuit, de la motorul S14B20 (gasit pe 320is e30, numit popular si M3-ul de Italia) pana la echipamentul de competitie si tema specifica BMW Motorsport.

 

bmw-e21-gtr-04

bmw-e21-gtr-07

Iar daca pe vremea cand masina a fost terminata (adica prin 2014, cand a fost realizat si interviul de mai jos) eforturile pareau in zadar pentru ca nu exista un circuit unde masina sa isi arate adevaratul potential, intre timp lucrurile s-au schimbat.

bmw-e21-gtr-06

Doar ca exact cand ma pregateam sa scriu ca abia astept sa o vad pe circuitul Motor Park Romania am aflat insa ca masina a ajuns in Germania…

bmw-e21-gtr-09

Asadar ramanem cu mandria ca a existat un proiect atat de interesant in Romania, cu pozele realizate de Ciprian Mihai si cu filmarea semnata EvlSkillz.

Ti-a placut acest articol? Primeste-le pe urmatoarele pe e-mail

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ