Stiu ca toata lumea cunoaste misiunea lui Mos Craciun dar cati dintre voi cunosc si cifrele din spatele ei? Daca abordam stiintific munca Mosului, el are niste KPI-uri foarte agresive de respectat, care necesita calcule precise si tehnici pe masura pentru o livrare la timp, o rata de eroare cat mai mica si asigurarea unui feedback pozitiv.

Mos Craciun ar trebui sa considere serios impactul asupra costurilor de productie ale jucariilor folosind tehnologia de printare 3D. Efectul asupra OPEX-ului trebuie estmat cu grija, aceasta tehnologie aducand in plus facturi de energie electrica mai mari, costuri de mentenanta si o depreciere a echipamentelor. O alta problema ar putea fi staffing-ul, intrucat Mosul ar trebui fie sa investeasca in sesiuni de training pentru Elfi sau sa recruteze alti Elfi cu experienta de lucru cu imprimantele 3D.

Tehnica folosita este un subiect haios abordat de oamenii de stiinta de multi ani, luand in calcul gauri de viermi, teleportare cuantica sau zbor suborbital. Insa pana sa ajungem la o concluzie din punct de vedere al tehnicilor, cineva a avut suficient de mult timp liber sa puna cap la cap analiticile Craciunului. Si nu, nu e vorba de Grinch, sunt doar cei de la “I fucking love science

Craciun fericit tuturor!

Ti-a placut acest articol? Primeste-le pe urmatoarele pe e-mail

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ