Daca pana acum chinezii erau obisnuiti sa mearga pe strada cu masti pe fata, in ultimele zile li s-a interzis complet sa iasa din casa, din cauza gradului foarte mare de poluare.

Capitala Chinei, Beijing, este unul dintre cele mai populate orase ale globului, implicit si unul dintre cele poluate. Oamenii se confrunta de zeci de ani cu aceasta problema, impactul asa numitului “smog” fiind echivalentul a 40 de tigari pe zi, conform Mediafax.ro.

China are foarte multe centrale de carbuni care degaja cantitati impresionante de substante poluante ce se gasesc in compozitia funinginei, a prafului si a fumului de tigara. Aceste particule combinate cu fumul scos de masini sunt responsabile pentru aparitia “smogului“.

Pentru a mai reduce din poluare si pentru o vizibilitate mai buna, in timpul paradei militare s-a ordonat inchiderea temporara a fabricilor. Din pacate nu a fost suficient, pentru ca pe 30 noiembrie s-a inregistrat in aer o cantitate de substanta poluanta de 22 de ori mare mare decat ar trebui sa fie in mod normal. Conform unui studiu publicat de Businessinsider.com anual mor 1.6 milioane de oameni din aceasta cauza.

Pentru ca evolutia inseamna adaptare, un chinez caruia i se spune Nut Brother a construit un fel de aspirator industrial, cu care, timp de 100 de zile s-a plimbat pe strazile Beijingului colectand aerul amestecat cu gazele toxice. Tot smogul colectat a fost strans si dus la o fabrica unde mai multi muncitori au reusit sa-l prelucreze intr-o caramida. Avand in vedere ca recent tocmai a fost anuntat cod rosu de poluare (scolile sunt inchise, firmele sunt sfatuite sa adopte un program mai flexibil, 30% dintre masini vor fi trase pe dreapta, masinile de mare tonaj vor fi oprite, activitatile in aer liber sunt anulate) inventia lui Nut Brother pare a fi de mare folos, insa la ritmul accelerat de poluare este nevoie de unitati mai mari.

 Vezi sursa foto aici
Vezi sursa foto aici
image
Vezi sursa foto aici

Cateva imagini care va arata ce inseamna o zi obisnuita pentru un locuitor al Beijingului:

 Vezi sursa aici
Vezi sursa aici
image
Vezi sursa aici
image
Vezi sursa aici
image
Vezi sursa aici

 

Ti-a placut acest articol? Primeste-le pe urmatoarele pe e-mail

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ