Baiatul de la Facebook, care e la fel de notoriu ca platforma pe care a creat-o (Mark Zuckerberg), tocmai a venit cu o noua idee care se numeste TechPrep.

Vreau mai intai sa incadrez discutia noastra in context!

Este foarte clar deja, pentru cei mai multi dintre noi, ca totul se indreapta catre online. Petrecem din ce in ce mai mult timp in online pentru socializare – eu vorbesc cu parintii pe Whatsapp de exemplu, lucru pe care nu il credeam posibil acum cativa ani. Muncim mult mai eficient si avem o mobilitate mai mare folosind instrumente online. Acum trimitem mai multe emailuri, lucram documente direct in Google Drive si facem sedinte pe Skype. E clar ca totul se indreapta spre online.

Eu nu sunt un programator dar pot sa inteleg ca in spatele fiecarui program sau platforma se afla linii de cod facute de programatori.

Si Facebook intelege asta si in acest context a lansat o noua platforma care se adreseaza programatorilor sau mai bine spus celor care isi doresc sa invete programare.

Ideea in sine mi se pare geniala din mai multe puncte de vedere pe care vi le voi explica mai jos.

Sursa foto hindscc.edu
Sursa foto hindscc.edu

Ce se vede!

TechPrep se adreseaza in primul rand minoritatilor din America (“blacks” and “latinos”) dar este o platforma de resurse pentru oricine isi doreste sa invete programare.

Se adreseaza inclusiv parintilor care vor sa isi indrume copii catre “stiinta calculatoarelor”.

Platforma te ajuta personalizat. Adica iti ofera instrumentele de care ai nevoie in functie de varsta, interese si experienta in programare si te directioneaza catre resurse care sunt potrivite nivelului tau de cunostinte.

TechPrep devine o comunitate a programatorilor si sustine inovatia si creativitatea pentru ceea ce din punctul meu de vedere inseamna viitorul.facebook-like

Pentru toate aceste aspecte, ceea ce face Facebook, mi se pare laudabil in adevaratul sens al cuvantului.

Dar nu am terminat! 🙂 Pentru ca restul e marketing si daca in fata sta ideea de comunitate in spatele ei se afla ideea de business!

Ce nu se vede?

Eu cred ca Facebook se ajuta singur! Pentru ca in acest fel isi creaza o mare baza de date de angajare si poate sa selecteze direct cele mai luminate minti ca sa se dezvolte in continuare.

Puteti fi convinsi ca vor exista si exista parteneriate financiare intre Facebook si resursele catre care redirectioneaza. Mai simplu spus, daca o firma are o platforma de programare si isi doreste sa o promoveze, va incheia un contract, pe bani, iar Facebook va directiona viitorii programatori catre respectiva platforma. Pe termen lung probabil ca Facebook isi propune sa se extinda prin achizitionarea acestor companii pentru a le adauga in portofoliul propriu.

Sursa foto forbes.com
Sursa foto forbes.com

La nivel de comunicare povestea e Americana 100%. TechPrep se pozitioneaza de la inceput ca un instrument adresat in primul rand minoritatilor. Putem citi printre randuri faptul ca Facebook “da inapoi comunitatii, o ajuta sa se dezvolte si ii pasa in primul rand de oameni”. Iar noi stim cat de bine prinde la americani treaba asta.

Ce vreau sa spun e ca adevarul e la mijloc. Repet faptul ca indiferent de interesele de business ale Facebook, platforma poate sa fie din punctul meu de vedere o sansa semnificativa pentru multi copii talentati. Si asta e foarte bine!

Dar va rog sa ne uitam de fiecare data la toata “poza”!

Voua cum vi se pare?

Ti-a placut acest articol? Primeste-le pe urmatoarele pe e-mail

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ