Clipul care a ingrozit iubitorii de accesorii din piele naturala

0
235

Vizitatorii unui magazin de haine si accesorii de lux din Bangkok au avut parte de o surpriza care sigur le va ramane in memorie si ii va pune pe ganduri data viitoare cand vor alege ceea ce cumpara. “Surpriza” a fost pusa la cale de catre reprezentatii PETA Asia, ca parte din campania lor impotriva industriei de piele exotica iar produsele expuse ascundeau un detaliu crud:

Alaturi de campania #WearYourOwnLeather acest clip are scopul de a ilustra intr-un mod mai agresiv realitatea din spatele hainelor din piele naturala, atacand consumatorii, adica exact cei care genereaza aceasta cerere.

Locul nu a fost ales intamplator, Tailanda fiind principala sursa de piele de crocodil din lume, avand aproximativ 700.000 de crocodili crescuti in acest scop prin ferme de diverse dimensiuni, unde cei mai multi ajung sa fie omorati la varsta de 3 ani fata de 80 de ani, cat ar putea trai in libertate.

PETA4_2858799a

Jason Baker, Vicepresedintele PETA ASIA: “In fiecare an, sute de mii de reptile sunt prinse si sacrificate din cauza industriei de piele exotica. Oamenii, insa, nu realizeaza cum sufera aceste reptile inainte ca ele sa fie transformate in pantofi, curele sau genti. Stim ca singurul mod prin care putem ajuta aceste animale este sa facem oamenii sa realizeze ca fac parte din aceasta actiune criminala, chiar si indirect. Speram ca aceasta campania sa trezeasca oamenii si sa-i inspire in a lua decizia corecta si a cumpara numai haine cu origine vegana”.

Asadar, concluzia este ca nu exista nicio scuza pentru a sacrifica un animal pentru o curea. Industria hainelor din materiale sintetice din ziua de azi este suficient de variata, atat pentru consumatorii “de rand” cat si pentru cei de lux. Iar daca pe vremuri erai privit cu dispret din cauza unei haine din imitatie de piele de acum trebuie sa urmezi cel mai nou trend in fashion: orice viata conteaza! 

Mai multe detalii despre campanie poti afla de pe site-ul http://www.petaasia.com/, unde poti sa te si alaturi initativelor lor.

PETA Asia is an affiliate of PETA US, the world’s largest animal rights organization, which has more than 3 million members and supporters around the world. PETA Asia and its affiliates are dedicated to establishing and protecting the rights of all animals. PETA Asia operates under the simple principle that animals are not ours to eat, wear, experiment on, or use for entertainment. PETA focuses its attention on the four areas in which the largest numbers of animals suffer the most intensely for the longest periods of time: in factory farms, laboratories, the clothing trade, and the entertainment industry.

Ti-a placut acest articol? Primeste-le pe urmatoarele pe e-mail

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ