Inginer-cartograf la baza, englezul Simon Beck se bucura de faima celui mai mare artist al zapezii din lume. In varsta de 56 de ani, acesta creeaza desene masive calcand zapada in picioare, la propriu!

Omul si-a descoperit talentul creativ intr-o zi cand se intorcea de la schi. Cu ajutorul simtului sau de orientare, in combinatie cu pasiunea pentru activitati fizice in aer liber, Simon a „desenat” o stea pe un lac inghetat acoperit de ninsoare, in joaca. Abia a doua zi a observat intr-adevar rezultatul muncii sale, cand a privit de sus, din teleschi. Fiind impresionat de opera sa, Simon a repetat exercitiul artistic prin crearea unor modele din ce in ce mai complexe. Asa s-a nascut arta pe zapada, care este acum principala sa ocupatie. 

Sursa ptmgn.com
Sursa ptmgn.com

Pentru a finaliza creatiile sale, Simon face o plimbare de 20-30 de km in zapada care dureaza in medie 12 ore pe zi. Acesta acopera o suprafata de 1 pana la 4 ha (echivalentul a 2-8 terenuri de fotbal), iar pentru orientare se foloseste de busola si de rachete de zapada. Simon incepe sa faca o cale numarandu-si pasii, iar cu busola planifica puncte si linii pentru a reproduce schitele sale cu precizie, fara sa iasa din urmele facute in zapada.

beck shoes
Sursa core77.com
Sursa topswatchdesign.com
Sursa topswatchdesign.com
Sursa topswatchdesign.com
Sursa topswatchdesign.com

Pe langa modelele predominant geometrice, ultima opera de arta a lui Simon este un dragon imens de zapada, creat in Siberia, langa Yakutsk, pentru un film rusesc numit “Drakony”. De asemenea, a creat un lup care urla la luna in Lake Louise, o statiune de schi din Alberta.

Simon face aproximativ 30 de desene in zapada in fiecare iarna, in special in Alpi.

Sursa snowart
Sursa Simon Beck’s Snow Art
Sursa huffingtonpost
Sursa huffingtonpost

Creatiile sale sunt spectacole artistico-sportive, cu adevarat unice prin metoda, forma si conditiile provocatoare ale mediului.

My life has been like a competition between the mind and the body, which has been won by the body – Simon Beck

Sursa eyeballprints.com
Sursa eyeballprints.com
Sursa eyeballprints.com
Sursa eyeballprints.com

Din pacate exista si un risc pentru acest gen de arta, vremea. In cazul unor conditii meteo nefavorabile, unele dintre desenele sale nu pot fi terminate, iar durata de viata a acestora depinde strict de vreme.

Insa, pentru cei care nu apuca sa se bucure de privelistea de sus, Simon Beck are o carte ce contine colectia de fotografii din cei 10 de ani de arta inovatoare (175 de desene pe zapada) si un cont de Facebook cu peste 280.000 de fani.

Recent artistul zapezii s-a intrecut pe sine si realizeaza opere de arta si pe nisip.

Sursa Simon Beck's Snow Art
Sursa Simon Beck’s Snow Art

Ti-a placut acest articol? Primeste-le pe urmatoarele pe e-mail

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ